Historie

Wednesday 06 July: Skate is on

Hoe het begon...

In 1999 zijn Hans & Ronald Velthuizen, van de welbekend Rotterdamse skatewinkel RSI, samen met een kleine groep op een woensdagavond gestart met een skate toertocht door de binnenstad van Rotterdam. Dit onder het motto: “Wednesday Night Skate Rotterdam – na het eten de week door midden skaten!” In de jaren daarna groeide de Wednesday Night Skate uit tot een fenomeen in Rotterdam en ver daar buiten. De deelnemers aantallen bleven groeien, soms tot wel 20.000 deelnemers per avond. De woensdagavond was definitief skate avond!

Hoe het verder ging...

De Wednesday Night Skate verhuisde van de Nieuwe Binnenweg naar het evenemententerrein op de Binnenrotte. De Après Skate werd als nieuwe element toegevoegd. Met behulp van de vele vrijwilligers, de gemeente Rotterdam en de (financiële) steun van verschillende sponsors en leveranciers, genieten iedere zomer duizenden skaters van de mooie typische Rotterdamse plekjes zoals de Coolsingel, het Kralingse bos en prachtige skyline bij de Maas gezien vanaf de Maasboulevard.

De WNS dit jaar

Na een onderbreking van een jaar, is de Wednesday Night Skate dit jaar terug! Samen met de nieuwe hoofdsponsor Johnny Doodle, de ondernemers van het Stadhuisplein (Sfeerhoreca & Struisenburg Beheer, verenigt in Stichting Promotie Stadhuisplein) en onze trouwe partners Radio Decibel, Rollerblade en RSI gaan we er weer vijf mooie skate avonden maken. Tot ziens op het Stadhuisplein!

Facts & Figures

  • De eerste Wednesday Night Skate werd verreden in zomer van 1999; De organisatie destijds was in handen van RSI, dé skatewinkel van Rotterdam in de Witte de Withstraat.
  • Ruim een half miljoen mensen hebben de afgelopen jaren mee gedaan aan één van de skatetochten tijdens de Wednesday Night Skate;
  • In totaal zijn er ruim 75 tochten verreden, waarvan er zeven werden afgelast ivm regen en/of nat wegdek. 2012 was een historisch dieptepunt met twee afgelaste tochten, waarvan de laatste avond.
  • Sinds 2003 is de organisatie van de Wednesday Night Skate in handen van het sportmarketingbureau Shivers.
  • In 2004 werd één avond van de Wednesday Night Skate verreden op een donderdag ivm met een risico wedstrijd van Feyenoord
  • In 2015 ging de Wednesday Night Skate niet door vanwege het ontbreken van voldoende financiële middelen.
  • Jaarlijkse doen 40.000 tot 50.000 deelnemers mee.
  • De Wednesday Night Skate wordt jaarlijkse ondersteund door ruim 250 medewerkers zoals verkeersregelaars, motorrijders, blockers (begeleiders op skates), EHBO-ers , beveiligingsmensen, algemene medewerkers, horecapersoneel etc.
  • Voor de editie van 2016 en 2017 hebben Johnny Doodle en het stadhuisplein zich gecommitteerd aan de Wednesday Night Skate en de doorgang is verzekerd!

Media